middle middle
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • Español
  • 한국어

 

Onze filosofie

Publiek en artiesten hebben steeds hoger gespannen verwachtingen ten aanzien van de kwaliteit van het geluid bij een voorstelling of concert. De technologische ontwikkelingen staan immers niet stil, dat ondervindt men ook thuis. Denk alleen maar aan het toenemende gebruik van surround geluid in de eigen woonomgeving (bijvoorbeeld de thuisbioscoop). Het gaat immers om de beleving. Die moet live natuurlijk nóg mooier zijn.

Artiesten willen hun bezieling optimaal tot zijn recht laten komen en het publiek wil de beleving ervan optimaal ondergaan. Publiek en artiesten hebben daarmee hetzelfde doel, misschien zonder zich daarvan bewust te zijn. Dit doel bereiken lijkt een vanzelfsprekende zaak, maar dat is het allerminst. Pas met de komst van SIAP is dit echt mogelijk.

De meeste zalen (theaters, concertgebouwen, auditoria e.d.) zijn namelijk ontworpen voor één specifiek soort gebruik, bijvoorbeeld toneel, of juist musical, opera, symfonieorkest enz. De akoestische eisen zijn voor al deze gebruiksdoelen (erg) verschillend, vaak zelfs tegenstrijdig. Dit betekent dat een zaal alleen optimaal geschikt kan zijn voor een brede programmering, als de akoestiek voor elk type voorstelling volledig aanpasbaar is (variabele akoestiek).

Toneel vraagt een goede verstaanbaarheid, musical een goed klinkend versterkt geluid (spraak, zang, orkest) met geluideffecten, kortom een beleving zodanig dat je als toeschouwer het gevoel hebt dat je in de voorstelling zit.

Met SIAP maak je van elke ruimte een Concertzaal, Operahuis, Jazz Club, Kathedraal of Congreszaal…

Middle