middle middle
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • Español
  • 한국어

 

Elektro-akoestiek

Wat is elektroakoestiek? Met elektroakoestiek wordt bedoeld dat met behulp van apparatuur de akoestische aspecten en eigenschappen van een ruimte kunnen worden aangevuld en aangepast. Systemen en installaties kunnen bedoeld zijn voor het weergeven of de versterking van spraak en/of muziek. Denk bijvoorbeeld aan een omroepsysteem, of aan een gewone audio-installatie in een kerk of collegezaal of aan het dolby surround systeem in woonkamers of bioscopen. Daarbij vormt elektroakoestiek een onderdeel van de zaal- of ruimteakoestiek.

Een andere toepassing is het op elektronische wijze aanvullen van de akoestiek, zoals de nagalmtijd. Dit wordt variabele akoestiek genoemd en wordt steeds meer toegepast in moderne theaters, concertzalen, auditoria, culturele centra, repetitieruimten, gebedshuizen (kerken, moskeeën), (thuis)studio’s van artiesten, jazz clubs, enz..

Voorbeeld: een symfonieorkest vereist een andere akoestiek dan een kamerorkest onder andere vanwege het volumeverschil. Met variabele akoestiek komen beide orkesten in dezelfde zaal tot hun recht. Toneel vraagt een goede verstaanbaarheid, musical een goed klinkend versterkt geluid (spraak, zang, orkest) met geluideffecten.

Met elektroakoestiek kan een zaal of ruimte worden ingericht met de juiste (akoestische) systemen om bovenstaande toepassingen allemaal tot hun recht te laten komen.

Ons advieswerk op het gebied van elektro-akoestiek kan bestaan uit:

het ontwerpen van een compleet nieuwe geluidversterking en / of effecten (surround) in een nieuwe of bestaande zaal
verbeteren / optimaliseren van het rendement van een bestaande geluidinstallatie etc.
het schrijven van een programma van eisen t.b.v. een aanbesteding

De gecombineerde en geïntegreerde akoestische en elektro-expertise van onze teamleden zorgt voor een optimaal resultaat.

Beide vakgebieden worden ingezet en er wordt scherp gelet op de best mogelijke prijs / prestatieverhouding.

Advieswerk wordt onafhankelijk van het SIAP-systeem uitgevoerd. Als een SIAP systeem een geschikte (deel) oplossing kan zijn, wordt dit als mogelijkheid overlegd met de (potentiële) opdrachtgever.

Middle