middle middle
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • Español
  • 한국어

 

Wat is het specifieke doel van het SIAP systeem?

Het SIAP systeem is ontwikkeld om voor elk gebruiksdoel de gewenste natuurlijke akoestiek te creëren, uitgaande van de akoestische eigenschappen die de zaal van zichzelf al heeft. Zo heeft een theaterzaal meestal een te “droge akoestiek” voor muziek, waarmee bedoeld wordt dat het geluid te weinig nagalm en ruimtelijkheid heeft.

Gelukkig staat de techniek ook op dit specifieke gebied niet stil. Deze behoefte vanuit de theaterpraktijk heeft het bedrijf SIAP Acoustic Systems B.V. een aantal jaren geleden aangezet tot het ontwikkelen van een baanbrekende elektro-akoestische technologie die resulteert in een volledig variabele – dus voor elk gebruiksdoel optimaal aanpasbare – akoestiek. Met andere woorden, één en dezelfde zaal heeft steeds weer een andere aan de betreffende voorstelling aangepaste akoestiek. Het SIAP systeem zorgt er daarmee ook voor dat de theatergeluidinstallatie (de geluidversterking) perfect tot zijn recht komt. Samen zorgen deze installaties dan voor de totale synergetische geluidbeleving.

In vele multifunctionele zalen in binnen- en buitenland is inmiddels ervaring opgedaan, aan de hand waarvan het systeem natuurlijk steeds verder wordt doorontwikkeld (o.a. met nieuwe functies, de allernieuwste snufjes op dit gebied). De kracht van het SIAP systeem is namelijk om de ontbrekende nagalm en ruimtelijkheid aan te vullen en wel op een natuurlijke wijze, zodat het systeem en de zaal samen één akoestiek vormen. Anders gezegd, samen met SIAP klinkt het of de zaal van nature zo’n mooie akoestiek voor de betreffende voorstelling of het concert heeft.

Middle