middle middle
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • Español
  • 한국어

SIAP wint aanbesteding project DAICEC Bombay (Mumbai), India!

21-11-2018
SIAP heeft de aanbesteding gewonnen voor prestigieuze DAICEC (Dhirubai Ambani International Convention and Exhibition Center) in Bombay (Mumbai), India. Dit project, ontwikkeld door Reliance Industries Limited en gewonnen door hoofdaannemer Samsung C&T is in volle gang en zal naar verwacht volgend voorjaar worden opgeleverd. Dit project omvat een congres- en tentoonstellingscentrum, cultureel plein, appartementen, een kantoorgebouw en een zeer luxe theater/auditorium, geschoeid op de leest van het Dolby theater in Hollywood. De zaal telt 2000 stoelen en wordt multifunctioneel gebruikt, live voorstellingen (toneel), versterkte -en onversterkte concerten, bioscoop, congres. Met dit project is een totale investering gemoeid van ruim $ 678 miljoen. SIAP zal de nieuwste Mark V-64/Dante processor inzetten die gezamenlijk met het Dolby Atmos systeem de zaal zal voorzien van alle mogelijke akoestiekwensen die denkbaar zijn. Het systeemontwerp omvat bijna 160 luidsprekers en alle microfoons zullen via geautomatiseerde elektronische kabel reelers naar de juiste posities worden gebracht, afhankelijk van de gebruikssituatie. Op deze manier zijn er bij bijvoorbeeld filmvoorstellingen nooit microfoons in zicht- en/of projectielijnen aanwezig zijn.

Cultureel centrum ’t Spectrum kiest SIAP!

20-08-2018
In september zal de inrichting van het kersverse nieuwgebouwde cultuurcentrum grotendeels worden voltooid. Onderdeel van deze bijzondere zaal (o.a. daglicht vanuit twee kanten) is het SIAP systeem dat samenwerkt met Dolby Digital Surround. Op deze mooie manier is kan er elektronisch geschakeld worden tussen film en (variabele) akoestiek voor voorstellingen. Deze multifunctionele zaal zal vooral gebruikt gaan worden voor theater -en filmvoorstellingen, muziekuitvoeringen en is daarnaast geschikt voor een breed scala aan overige activiteiten. De eerste voorstelling staat vooralsnog gepland in oktober 2018!     

Theater Markant doet upgrade naar de nieuwe SIAP Mark V processor!

03-07-2018
Theater Markant in Uden heeft op zondag 1 juli het eerste pianoconcert gehad met akoestiekondersteuning van de nieuwe SIAP Mark V processor! Zowel spelers als hoofdtechniek en pianostemmer waren onder de indruk. Als sinds jaren heeft het theater SIAP variabele akoestiek, dit begon in 1997 met de toenmalige Mark III Processor. In 2005 werd deze opgevolgd door de Mark IV en nu 14 jaar later de Mark V. In het nieuwe seizoen (aanvang september a.s.) volgt er nog een introductie van de nieuwe processor.br> Voor theater Markant een vriendelijke maar waardevolle opwaardering van het systeem. Alle versterkers, luidsprekers en microfoons waren bij controle vrijwel allemaal nog goed en hoefden niet te worden vervangen. Hiermee hoefde alleen de processor en het bedieningspaneel te worden vervangen. Naast variabele akoestiek, ambiance en surround/routing functionaliteiten zal er naar verwachting ook nog een elektronische orkestkamer…lees meer

Fantastische inregeling in Theater Helmond!

15-02-2018
Op 13 februari was de inregeling van het nieuwe SIAP systeem in feit. Dit werd met een groot koor ingewijd en de akoestiek klonk in zijn volle glorie. Met een bescheiden 2.0 seconden stand (concertzaal akoestiek) tot aan 4.0 seconde (grote kerk akoestiek) werd uitbundig geëxperimenteerd. Een dag later werden alle registers van het orgel opengetrokken en werd er de grote kerk akoestiek (5.0 seconde nagalmtijd) geactiveerd zoals deze voormalige kerk oorspronkelijk klonk voordat zij werd getransformeerd tot een theater. Het systeem heeft voor het orgel twee aparte microfoons die het orgel geluid voor de pijpen gelijkmatig opvangt. Nu de akoestiek op orde is, zal dit orgel binnen afzienbare tijd onderhanden worden genomen om alle mechanische en pneumatische onderdelen weer op orde te brengen. Naast alle variabele akoestiek, routing en surroundmogelijkheden kan de voormalige kerk op deze manier ook nog (oorspronkelijke) orgelconcerten houden met het magistrale orgel wat sinds 1948. Bovendien kan het theater zichzelf uniek noemen want ze zijn het enige theater in Nederland met een speelklaar orgel (met bijbehorende akoestiek!) en met 13 registers wat zelfs nog uitgebreid kan worden. ‘Allerlei spannende combinaties tussen orgelmuziek en podiumkunst zijn denkbaar’, zo werpt stadsorganist Jan van de Laar een blik in de nabije toekomst. 

Theater ’t Speelhuis in kerkgebouw kiest voor SIAP!

09-08-2017
De voormalige Kerk in Helmond (Onze-Lieve-Vrouwekerk) bood vanaf 2013 tot eind april 2017 tijdelijk huisvesting voor het afgebrande theater ’t Speelhuis (29 december 2011). Inmiddels is de definitieve herbestemming in volle gang en deze is uniek te noemen. De voormalige kerk is een rijksmonument en blijft in oorspronkelijk staat, d.w.z. alle faciliteiten en toevoegingen (bouw) om van deze kerk een theater te maken zijn omkeerbaar. Oorspronkelijk heeft deze kerk – voorzien van een groot orgel – een nagalmtijd van 5,0 seconden, die voor het huidige theaterdoeleinde is teruggebracht naar 1,1. seconde (theaterakoestiek). Om toch veelzijdig te kunnen programmeren en het orgel de oorspronkelijke nagalmtijd te kunnen bieden van 5.0 seconden, is er gekozen voor elektronisch variabele akoestiek van SIAP. Wij zullen naast variabele akoestiek voor het podium ook variabele akoestiek bieden voor het orgel bieden en een spraakversterkingssysteem installeren die integraal onderdeel is van het akoestisch systeem. De openingsdatum staat voorlopig gepland op 1 december 2017. Voor foto’s :

NH Kerk Wijk en Aalburg kiest voor SIAP!

03-08-2017
De Nederlands Hervormde kerk in Wijk en Aalburg beschikt (sinds 2 augustus) over een compleet integrale oplossing voor variabele akoestiek en spraakversterking! Sinds 1972 heeft de kerk een fantastisch mooi orgel. Door de tijd heen (bouwhistorie, zoals -herstel van oorlogsschade / aanpassingen) is de akoestiek van deze eeuwenoude kerk helaas ten dele verloren gegaan. Zowel het mooie orgel als het koor, instrumentalisten en gemeentezang komen hierdoor lang niet optimaal tot hun recht, klinken te “droog” door te weinig nagalm (1.0 sec. bij een volle kerk). Hierdoor is besloten de akoestiek zo goed mogelijk in oude glorie te “herstellen” en krijgen alle musici en gemeenschap weer de fijne (akoestische) beleving die het bezoek bij de kerk extra waardevol maken. Er zijn diverse presets gemaakt waaruit men kan kiezen (1,5 – 2,0 – 3,0 – 4,0 en 5,0 seconden): aan elke aanpasbare, d.w.z. variabele akoestiek. Het hier geïnstalleerde SIAP systeem is echter veel meer dan dat: het is een systeem dat voorziet in hoogwaardige spraakversterking, muziekweergave en variabele akoestiek. De spraakversterking maakt integraal onderdeel uit van de installatie. Het mooie en bijzondere is dat de spraakversterking en de SIAP akoestiek hand in hand gaan. Simpel gezegd werkt dit zo:

Deventer Schouwburg klinkt nóg beter!

24-03-2016
De Deventer Schouwburg is in week 12 voorzien van een vernieuwd SIAP systeem. Na ruim twintig jaar betrouwbaar te hebben gefunctioneerd, is het systeem nu akoestisch en technisch weer helemaal up to date. Het klinkend resultaat is erg mooi geworden. Op korte termijn zal het systeem in samenwerking met Stichting Kamermuziek Deventer nauwkeurig worden beluisterd en uitgeprobeerd in allerlei standen. Hier en daar kan er dan een speciale preset worden ingesteld die klankmatig perfect aansluit bij het type muziek en de bezetting op het podium. Naast de 10 verschillende akoestiek standen (van 1.0 tot 5.0 seconden nagalmtijdverlening) zijn er ook “surround presets” te kiezen voor de meeste uiteenlopende geluideffecten e.d. Wordt vervolgd

Deventer Schouwburg gaat voor upgrade SIAP

16-02-2016
Momenteel wordt er in de Deventer Schouwburg veel onderhoud en vernieuwing uitgevoerd. Het SIAP systeem wordt na 20 jaar trouwe dienst flink opgefrist en krijgt o.a. een nieuwe processor, microfoons en bediening. Binnenkort zal het systeem compleet opnieuw worden ingeregeld en zal er aan het einde van de inregeling, in samenwerking met de Stichting Kamermuziek Deventer, enthousiast met live muziek worden geëxperimenteerd.

SIAP debuteert in Litouwen!

09-12-2015
SIAP heeft met succes het veelzijdige SIAP systeem opgeleverd en daarmee de akoestiek geoptimaliseerd en variabel gemaakt voor het nieuwe “Palangos Koncertu salé”! De zaal beschikt nu over een variabele akoestiek die volledig aanpasbaar is vanaf 1.0 seconde tot 5.0 seconden, verdeeld in 14 presets. Tijdens de laatste inregeldagen zijn er veel lokale musici gevraagd te komen spelen voor de laatste fine-tuning aan het systeem. Iedereen was enthousiast en voelde zich in zijn/haar spel/zang enorm gesteund door de akoestiek. Het publiek genoot zichtbaar op de laatste dag dat een “brass-band competitie” werd gehouden als voorproefje voor het echte werk in 2019. Dan zal deze zaal worden bespeeld…

SIAP gekozen voor prestigieus project in Litouwen

28-09-2015
Project : Palangos vasaros estrada, Palanga (Litouwen)
Eind dit jaar wordt de nieuwe multifunctionele theater/concertzaal geopend in de drukbezochte, levendige badplaats Palanga met zijn beroemde strand aan de Baltische Zee. Dit architectonisch vernieuwende ontwerp vervangt het te klein geworden Kurhaus. De grote waaiervormige zaal biedt plaats aan 2.500 toeschouwers en krijgt een akoestiek die geoptimaliseerd is voor geluidversterking. Voor de overige – even belangrijke gebruiksdoelen – is het SIAP systeem uitverkoren voor elektronisch variabele akoestiek: kamermuziek, opera, klassiek ballet, kamerorkest, symfonieorkest, koor, spraakondersteuning en (film) surround. SIAP werkt in dit project intensief en exclusief samen met (luidsprekers van) L’Acoustics.
Middle